HR medewerker

HR medewerker

Voor een internationale organisatie mag a·s WORKS op zoek naar een (Junior) HR-medewerker

Jij gaat je bezighouden met alle HR gerelateerde werkzaamheden, zoals: administratie, onboarding, recruitment en ben je het eerste aanspreekt punt voor collega’s en instanties.

hr medewerker vacature

Wil jij je steentje bijdragen binnen een organisatie waar geen dag hetzelfde is?

#HR #HR adviseur #HR professional #vacature


De algemene werkzaamheden van een HR medewerker

Een HR-medewerker, ook wel bekend als een personeelsfunctionaris, speelt een essentiële rol binnen een organisatie. De kerntaak van een HR-medewerker is het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent binnen de organisatie. Dit omvat verschillende verantwoordelijkheden en werkzaamheden die gericht zijn op het optimaliseren van het personeelsbestand en het creëren van een gezonde, productieve werkomgeving.

1. Werving & selectie:

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een HR-medewerker is het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor openstaande posities binnen de organisatie. Dit omvat het opstellen van vacatureteksten, het plaatsen van vacatures op verschillende kanalen, het screenen van cv's, het afnemen van sollicitatiegesprekken en het coördineren van de selectieprocedure.

2. Onboarding van nieuwe medewerkers:

Na een succesvolle selectieprocedure zorgt de HR-medewerker voor een gestroomlijnde onboarding van nieuwe medewerkers. Dit omvat het regelen van benodigde papieren, het verstrekken van informatie over de organisatie, het inwerken op bedrijfsprocessen en het begeleiden van de nieuwe medewerker tijdens de eerste periode van hun dienstverband.

3. Training en ontwikkeling:

Een ander belangrijk aspect van het werk van een HR-medewerker is het faciliteren van training en ontwikkeling voor het personeel. Dit omvat het identificeren van trainingsbehoeften, het organiseren van trainingssessies en workshops, en het stimuleren van de professionele groei van medewerkers om hun vaardigheden en kennisniveau te verbeteren.

4. Beheer van personeelsdossiers:

Het nauwkeurig bijhouden van personeelsdossiers is van cruciaal belang voor een HR-medewerker. Dit omvat het documenteren van personeelsgegevens, salarisadministratie, verlofaanvragen, prestatiebeoordelingen en andere relevante informatie die nodig is om een overzicht te behouden van het personeelsbestand.

5. Arbeidsvoorwaarden en regelgeving:

HR-medewerkers zijn verantwoordelijk voor het beheren van arbeidsvoorwaarden en het zorgen voor naleving van wet- en regelgeving op het gebied van arbeid. Dit omvat het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het interpreteren van arbeidswetgeving, het afhandelen van arbeidsconflicten en het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving.

6. Employee relations:

Het opbouwen en onderhouden van goede relaties tussen werknemers en werkgever valt ook onder de verantwoordelijkheden van een HR-medewerker. Dit omvat het oplossen van conflicten, het aanpakken van klachten, het bieden van ondersteuning en het bevorderen van een positieve werkcultuur.

7. Beleidsontwikkeling:

HR-medewerkers dragen bij aan de ontwikkeling en implementatie van HR-beleid binnen de organisatie. Dit omvat het formuleren van richtlijnen en procedures met betrekking tot werving, onboarding, beloning, prestatiebeoordelingen en andere HR-gerelateerde kwesties.

8. Prestatiebeheer:

Een cruciale verantwoordelijkheid van een HR-medewerker is het beheren van prestaties van werknemers. Dit omvat het opzetten van prestatiebeoordelingssystemen, het voeren van evaluatiegesprekken, het identificeren van prestatieproblemen en het implementeren van verbeteringsplannen.

Kortom, de rol van een HR-medewerker is veelzijdig en dynamisch, waarbij de focus ligt op het creëren van een werkomgeving waarin werknemers kunnen gedijen en bijdragen aan het succes van de organisatie. Het is een rol die niet alleen vaardigheid en expertise vereist, maar ook empathie, communicatievaardigheden en een goed begrip van zowel de behoeften van de organisatie als die van de werknemers.

Neem contact op met Mees van Leeuwen voor meer informatie!


HR medewerker (Junior)
Mees van Leeuwen
Talent Manager
06 17 692 086
mail


Check onze overige actuele vacatures


AFAS HRM Consultant

AFAS HRM Consultant

Ben jij een zelfstandige professional met ervaring in projectmatig werken en kennis van AFAS? Wil je samen met ons een cruciale rol spelen in het verbeteren van HR-processen bij onze klanten?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Functioneel Beheerder AFAS

Functioneel Beheerder AFAS

Wij hebben ruimte voor een nieuwe enthousiaste en gedreven Functioneel Beheerder met kennis van AFAS. Wil je een cruciale rol spelen in het efficiënt benutten van het AFAS-systeem?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Payroll Specialist

Payroll Specialist

Voor het PSA-team dat vanuit kantoor Apeldoorn salarisadministraties voor een breed scala van klanten verzorgd zijn wij op zoek naar versterking. Groei jij mee?
Ben jij minimaal twee jaar werkzaam als salarisadministrateur en vind je het leuk om voor meerdere interessant opdrachtgevers jouw kennis te gaan delen én de salarisadministratie te verzorgen?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Business Consultant

Business Consultant

Door een sterk toenemende behoefte aan advies en ondersteuning bij nieuwe en bestaande klanten zijn wij op zoek naar versterking binnen ons business consultancy HR & Payroll team. Je komt te werken binnen een leuk, informeel, betrokken en deskundig team van ervaren experts. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Traineeship Business Consultant

Traineeship Business Consultant

Door een sterk toenemende behoefte aan advies en ondersteuning bij nieuwe en bestaande klanten zijn wij op zoek naar versterking binnen ons business consultancy HR & Payroll team. Wil jij in 3 tot 6 maanden tijd het vak van business consultant leren kennen?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Financial Controller

Financial Controller

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor het tijdig en juist verwerken van de financiële administratie. Je voert werkzaamheden uit die voortkomen uit de planning- en controlcyclus, zowel op projectniveau als afdelingsbreed. Ook adviseer je de Directie en het Management gevraagd en ongevraagd over diverse financiële vraagstukken. Verder stel je samen met je collega’s de begroting en de jaarrekening op, verzorg je de managementrapportages en voer je het functionele beheer van de financiële systemen uit.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Controller

Controller

Je gaat je als Controller o.a. bezig houden met het controleren van de transacties in het grootboek en de werkwijze (manier van boekhouden) en de procedures optimaliseren en de beoordeling van verkoopcontracten voor een correcte registratie van de milestones in het systeem.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Boekhouder

Boekhouder

Onze opdrachtgever in de omgeving van Delft is op zoek naar een fulltime boekhouder die grotendeels op locatie aanwezig is en ervaring heeft met projectmatig werken.

vacature   reageren
Stafmedewerker FZ

Stafmedewerker FZ

De stafmedewerker FZ ondersteunt de beleidsadviseur FZ in de uitvoering van operationeel beleid op het vakgebied FZ, beantwoordt uiteenlopende vragen van medewerkers m.b.t. bestaand FZ-beleid, levert een bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren van beleid op het vakgebied FZ en doet aan professionalisering. De stafmedewerker FZ is werkzaam op het bestuurskantoor.

vacature   reageren
Payroll Consultant

Payroll Consultant

Voor ons team van Payroll Consultants zijn wij op zoek naar versterking! Ben jij minimaal twee jaar werkzaam als salarisadministrateur en vind je het leuk om bij één van onze interessante opdrachtgevers jouw kennis te gaan delen én vergroten in de vorm van tijdelijke opdrachten? Bekijk dan snel deze vacature en reageer direct.

vacature   reageren
Business Manager

Business Manager

Ben jij een commerciële tijger met gevoel voor humor? Zie jij nieuwe kansen in business en krijg je daar energie van? Werk jij zowel zelfstandig als in teamverband en vind je de juiste match tussen kandidaat en werkgever? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

vacature   reageren
Traineeship personeels- en salarisadministratie

Traineeship personeels- en salarisadministratie

a·s WORKS geeft jou de mogelijkheid om je binnen 12 maanden te ontwikkelen tot een HR Professional. Je wordt opgeleid tot volwaardig HR-salarisadministrateur. Binnen dit traject ga je naast je studie PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) praktijkervaring op doen bij één van onze interessante opdrachtgevers. Heb jij aanleg voor het werken met cijfers, is je eigen administratie een koud kunstje en heb je ambities in het HR vak? Dan komen wij voor deze functie graag met jou in contact.

vacature   reageren
Top
a·s WORKS
22