HRM consultant vacature

HRM consultant vacature

Vacature: AFAS HRM Consultant bij a·s WORKS

Ben jij een zelfstandige professional met ervaring in projectmatig werken en kennis van AFAS? Wil je samen met ons een cruciale rol spelen in het verbeteren van HR-processen bij onze klanten?

afas hrm consultant

Functie AFAS HRM Consultant

Als AFAS HRM Consultant ben je verantwoordelijk voor het implementeren en optimaliseren van AFAS HR-inrichting. Je analyseert klantwensen en vertaalt deze naar projecten, rekening houdend met de continu veranderende wetgeving. Je doorgrondt en verbetert werkprocessen en neemt gebruikers mee in alle mogelijkheden die AFAS Profit/InSite/OutSite biedt. Daarnaast deel je jouw AFAS-kennis en begeleid je collega’s.
 

Over a·s WORKS consultancy

Bij a·s WORKS Consultancy zijn we gespecialiseerd in het implementeren en finetunen van AFAS-software voor organisaties in
diverse sectoren.

 • Samenwerking.
  We werken nauw samen met onze klanten om hun wensen te begrijpen en de AFAS-applicatie effectief in te richten.
 • Zelfstandige implementaties.
  We voeren volledig zelfstandige implementaties uit, maar fungeren soms ook als sparringpartner
  voor AFAS-consultants namens onze klanten.
 • Praktijkervaring.
  Wij hebben allemaal onze eigen specialistische kennis opgedaan in HR, financiën en salarisadministratie
  waardoor we elkaar goed aanvullen en onze klant ook goed kunnen adviseren vanuit deze praktijkervaring. Ons team begrijpt de
  administratieve processen van organisaties als geen ander.
 • Informele sfeer.
  In ons 7-koppige consultancyteam heerst een informele sfeer waarin we elkaar aanvullen en bijsturen.
 • Overleg.
  We hebben een vast moment om te sparren, bij te praten en te overleggen.
   

Verantwoordelijkheden

 • Zelfstandigheid.
  Je kunt eigen projecten draaien en ophalen.
 • Projectmatig werken.
  Je analyseert klantwensen en vertaalt deze naar projectopzetten.
 • AFAS-kennis.
  Je bent bekend met AFAS Profit/InSite/OutSite en weet hoe je deze applicaties optimaal kunt benutten.
 • Gebruikersbegeleiding.
  Je neemt gebruikers mee in de mogelijkheden van AFAS.
 • Advies en expertise.
  Je bent het aanspreekpunt voor klanten en adviseert vanuit jouw expertise in HRM/Payroll processen binnen AFAS.
   

Profiel

 • Positieve persoonlijkheid die makkelijk contacten legt en graag denkt in oplossingen.
 • Affiniteit met IT en/of ruime ervaring met HRM en AFAS is een pre, evenals ervaring in de wereld van Detachering, Outsourcing
  of Consultancy.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Er is veel ruimte voor eigen ondernemerschap. Zie je mogelijkheden, kansen of verbeterpunten? Laten we de schouders eronder zetten!
   

Bij ons krijg je

 • Een functie binnen een dynamische en groeiende markt.
 • Een gelijkwaardig en gezellig team waarin je de vrijheid hebt om je eigen ondernemerschap te tonen.
 • Een markconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief o.a. een WIA verzekering, een laptop en een leaseauto.
 • Informele momenten gedurende het jaar om je collega’s beter te leren kennen.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Doorgroeimogelijkheden. Bij goed functioneren bieden we jou de kans om je verder te ontwikkelen naar senior consultant en onze klanten te adviseren als AFAS-expert.

 


Algemeen: AFAS HRM Consultant

Een AFAS HRM Consultant is een professional die gespecialiseerd is in het implementeren, optimaliseren en ondersteunen van HRM-systemen van AFAS Software. Deze systemen zijn ontworpen om verschillende aspecten van human resources management te stroomlijnen, zoals personeelsadministratie, salarisadministratie, verlofregistratie, werving en selectie, talentmanagement en rapportage.

De taak van een AFAS HRM Consultant begint vaak met het analyseren van de behoeften en processen van een organisatie. Op basis hiervan ontwikkelen ze een implementatieplan dat is afgestemd op de specifieke vereisten van de klant. Dit omvat het configureren van de AFAS-software om te voldoen aan de unieke workflows en bedrijfsregels van de organisatie.

Tijdens het implementatieproces zorgt de consultant voor het trainen van gebruikers, het bieden van ondersteuning en het oplossen van eventuele technische problemen die zich voordoen. Ze werken nauw samen met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie, zoals HR-managers, IT-personeel en leidinggevenden, om ervoor te zorgen dat het systeem effectief wordt geïntegreerd en gebruikt.

Na de implementatie blijft de AFAS HRM Consultant vaak betrokken bij het onderhoud en de optimalisatie van het systeem. Dit kan het doorvoeren van updates en aanpassingen omvatten om de functionaliteit te verbeteren of aan te passen aan veranderende behoeften van de organisatie. Ze fungeren ook als een bron van expertise en ondersteuning voor gebruikers die vragen hebben of problemen ondervinden bij het gebruik van het systeem.

De rol van een AFAS HRM Consultant

Een AFAS HRM Consultant speelt een cruciale rol bij het helpen van organisaties om hun HR-processen te verbeteren door middel van effectieve implementatie en ondersteuning van AFAS-softwareoplossingen. Hun expertise en toewijding dragen bij aan het succesvol benutten van deze technologie om de HR-efficiëntie te verhogen en de algehele bedrijfsprestaties te verbeteren.


Meer weten over deze vacature als AFAS HRM Consultant?

Ben je na het lezen nieuwsgierig en enthousiast geworden? Solliciteer nu en maak deel uit van ons team! Wil je een dagje meelopen om te ervaren of dit bij je past? Neem dan gerust contact met mij op.


Vacature: AFAS HRM Consultant bij a·s WORKS
Mike Busse
recruiter
06 114 074 73
mail linkedin


Check onze overige actuele vacatures


AFAS HRM Consultant

AFAS HRM Consultant

Ben jij een zelfstandige professional met ervaring in projectmatig werken en kennis van AFAS? Wil je samen met ons een cruciale rol spelen in het verbeteren van HR-processen bij onze klanten?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Functioneel Beheerder AFAS

Functioneel Beheerder AFAS

Wij hebben ruimte voor een nieuwe enthousiaste en gedreven Functioneel Beheerder met kennis van AFAS. Wil je een cruciale rol spelen in het efficiënt benutten van het AFAS-systeem?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Payroll Specialist

Payroll Specialist

Voor het PSA-team dat vanuit kantoor Apeldoorn salarisadministraties voor een breed scala van klanten verzorgd zijn wij op zoek naar versterking. Groei jij mee?
Ben jij minimaal twee jaar werkzaam als salarisadministrateur en vind je het leuk om voor meerdere interessant opdrachtgevers jouw kennis te gaan delen én de salarisadministratie te verzorgen?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Business Consultant

Business Consultant

Door een sterk toenemende behoefte aan advies en ondersteuning bij nieuwe en bestaande klanten zijn wij op zoek naar versterking binnen ons business consultancy HR & Payroll team. Je komt te werken binnen een leuk, informeel, betrokken en deskundig team van ervaren experts. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Traineeship Business Consultant

Traineeship Business Consultant

Door een sterk toenemende behoefte aan advies en ondersteuning bij nieuwe en bestaande klanten zijn wij op zoek naar versterking binnen ons business consultancy HR & Payroll team. Wil jij in 3 tot 6 maanden tijd het vak van business consultant leren kennen?

Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Financial Controller

Financial Controller

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor het tijdig en juist verwerken van de financiële administratie. Je voert werkzaamheden uit die voortkomen uit de planning- en controlcyclus, zowel op projectniveau als afdelingsbreed. Ook adviseer je de Directie en het Management gevraagd en ongevraagd over diverse financiële vraagstukken. Verder stel je samen met je collega’s de begroting en de jaarrekening op, verzorg je de managementrapportages en voer je het functionele beheer van de financiële systemen uit.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Controller

Controller

Je gaat je als Controller o.a. bezig houden met het controleren van de transacties in het grootboek en de werkwijze (manier van boekhouden) en de procedures optimaliseren en de beoordeling van verkoopcontracten voor een correcte registratie van de milestones in het systeem.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan snel de volledige vacature en reageer.

vacature   reageren
Boekhouder

Boekhouder

Onze opdrachtgever in de omgeving van Delft is op zoek naar een fulltime boekhouder die grotendeels op locatie aanwezig is en ervaring heeft met projectmatig werken.

vacature   reageren
Stafmedewerker FZ

Stafmedewerker FZ

De stafmedewerker FZ ondersteunt de beleidsadviseur FZ in de uitvoering van operationeel beleid op het vakgebied FZ, beantwoordt uiteenlopende vragen van medewerkers m.b.t. bestaand FZ-beleid, levert een bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren van beleid op het vakgebied FZ en doet aan professionalisering. De stafmedewerker FZ is werkzaam op het bestuurskantoor.

vacature   reageren
Payroll Consultant

Payroll Consultant

Voor ons team van Payroll Consultants zijn wij op zoek naar versterking! Ben jij minimaal twee jaar werkzaam als salarisadministrateur en vind je het leuk om bij één van onze interessante opdrachtgevers jouw kennis te gaan delen én vergroten in de vorm van tijdelijke opdrachten? Bekijk dan snel deze vacature en reageer direct.

vacature   reageren
Business Manager

Business Manager

Ben jij een commerciële tijger met gevoel voor humor? Zie jij nieuwe kansen in business en krijg je daar energie van? Werk jij zowel zelfstandig als in teamverband en vind je de juiste match tussen kandidaat en werkgever? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

vacature   reageren
Traineeship personeels- en salarisadministratie

Traineeship personeels- en salarisadministratie

a·s WORKS geeft jou de mogelijkheid om je binnen 12 maanden te ontwikkelen tot een HR Professional. Je wordt opgeleid tot volwaardig HR-salarisadministrateur. Binnen dit traject ga je naast je studie PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) praktijkervaring op doen bij één van onze interessante opdrachtgevers. Heb jij aanleg voor het werken met cijfers, is je eigen administratie een koud kunstje en heb je ambities in het HR vak? Dan komen wij voor deze functie graag met jou in contact.

vacature   reageren
Top
a·s WORKS
30