AFAS consultant

AFAS consultant

Uit het leven van een AFAS consultant

De afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid maken voor mij het werk als AFAS consultant bij a·s WORKS ontzettend leuk én uitdagend. Zo ben ik afgelopen donderdag extra vroeg opgestaan om eerder te beginnen aan mijn werkdag. Op de planning staat om de laatste puntjes op de i te zetten voor het project bedrijfseigendommen.

Aan het eind van de ochtend staat er een volledig geautomatiseerd proces voor het uitleveren, registreren en genereren van een bruikleenovereenkomst klaar. Volgende week staat er namelijk een testsessie met klant ingepland.

Door eerder te starten vandaag, heb ik rond het middaguur wat extra tijd voor mijn laatste hardlooptraining. Zondag staat er namelijk een hardloopwedstrijd van 25km op het programma.

AFAS consultant

Nico Biemans - senior AFAS consultant bij a·s WORKS

Door het sporten begin ik weer fris en energiek aan de middag. Nu staat er een sparringsessie met een andere klant op het programma. We gaan kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor deze klant om thuiswerken en de bijhorende thuiswerkvergoeding te faciliteren met een minimale administratieve last. Door eerdere ervaringen kan ik de klant van a tot z meenemen in de verschillende scenario’s en komen wij samen tot de beste oplossing.


Wat doet een AFAS Consultant?

Een AFAS consultant is een professional die gespecialiseerd is in het implementeren, optimaliseren en ondersteunen van AFAS-software oplossingen binnen organisaties. De functie van een AFAS consultant omvat verschillende verantwoordelijkheden:

 1. Implementatie:
  De consultant begeleidt de implementatie van AFAS-software binnen een organisatie. Dit omvat het configureren van het systeem op maat van de specifieke behoeften van de klant.

 2. Training:
  AFAS consultants verzorgen trainingen voor medewerkers om hen vertrouwd te maken met de functionaliteiten van de software. Ze bieden begeleiding en ondersteuning om een soepele overgang naar het nieuwe systeem te garanderen.

 3. Optimalisatie:
  Na implementatie blijft de consultant betrokken bij het optimaliseren van het gebruik van AFAS-software. Ze analyseren bedrijfsprocessen, identificeren mogelijkheden tot verbetering en passen de software aan om efficiëntie te verhogen.

 4. Ondersteuning:
  AFAS consultants bieden doorlopende ondersteuning aan gebruikers. Ze zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en te zorgen voor een continue werking van de AFAS-software.

 5. Up-to-date blijven:
  Aangezien AFAS-software regelmatig updates en nieuwe functies ontvangt, houdt een AFAS consultant zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze vertalen deze naar bruikbare oplossingen voor de organisatie.

Over het algemeen draagt een AFAS consultant bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verhogen van de efficiëntie en het maximaliseren van de waarde die een organisatie uit de AFAS-software haalt. De rol vereist niet alleen technische expertise, maar ook sterke communicatieve vaardigheden om effectief samen te werken met verschillende belanghebbenden binnen een organisatie.
 

Nieuwsgierig of het werken als AFAS consultant bij a·s WORKS iets voor jou is?

Neem dan contact op via asc@as-works.nl

#AFAS consultancy

Top
a·s WORKS
34