Werving en selectie

Werving en selectie

Werving en selectie bij a·s WORKS

Een goede match is meer dan het koppelen van een cv. Wij zien het als een uitdaging om een kandidaat te werven die aansluit bij de ambities van jullie organisatie. Deze werving doen wij op basis van exclusiviteit of op vrijblijvende basis.


Ons werving en selectie factsheet:

Naast detachering van onze consultants en ons traineeship, denkt a·s WORKS ook mee in vaste wervingsvraagstukken. Dit doen wij niet zonder succes. Afgelopen jaar hebben wij 100% geleverd op onze exclusieve wervingen.

Game, Set, Match?

Een goede match is meer dan het koppelen van een cv. Wij zien het als een uitdaging om een kandidaat te werven die aansluit bij de ambities van jullie organisatie. Deze werving doen wij bij voorkeur op basis van exclusiviteit. Dit houdt in dat wij van jullie de garantie krijgen dat wij deze rol mogen vervullen. Hierdoor kunnen wij tegen een scherp tarief leveren en maken wij duidelijke afspraken over kwantiteit, kwaliteit en startdatum.

werving en selectie

Waarom werving en selectie bij a·s WORKS

  • persoonlijke en laagdrempelige benadering
  • luisteren naar de wensen van zowel klant als kandidaat
  • ruime ervaring binnen hr, payroll en finance
  • mensgericht, maar toch kritisch
  • transparante voorwaarden
  • bewezen track record

Voor deze klanten vonden wij al geschikte kandidaten:

werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie werving en selectie


Werving en Selectie: Het aantrekken van talent.

Werving en selectie vormen de ruggengraat van een effectief personeelsbeleid binnen elke organisatie. Het proces begint met het identificeren van de behoeften van de organisatie en eindigt met het aannemen van de meest geschikte kandidaat voor een bepaalde functie. Het is een cruciale taak binnen Human Resources (HR) die een grondige planning, coördinatie en evaluatie vereist.

Vacatureanalyse
Het proces begint met een gedetailleerde analyse van de vacature. Hierbij wordt de functieomschrijving kritisch beoordeeld, inclusief de vereiste kwalificaties, vaardigheden, en ervaring. Het is essentieel om een duidelijk beeld te hebben van wat de functie inhoudt en welk type persoon het beste in staat zal zijn om hierin te gedijen.

Wervingsstrategieën
Eenmaal de vacatureanalyse is voltooid, moet de HR-medewerker of het HR-team een effectieve wervingsstrategie opstellen. Dit omvat het bepalen van de kanalen die zullen worden gebruikt om de vacature bekend te maken, zoals vacaturewebsites, sociale media, wervingsbureaus, netwerken en interne verwijzingen. Een strategische benadering is van cruciaal belang om de juiste kandidaten aan te trekken.

Selectieprocedure
Het selectieproces omvat verschillende stappen, zoals cv-screening, sollicitatiegesprekken, assessments, referentiecontroles en arbeidsvoorwaardengesprekken. Het doel is om de meest geschikte kandidaat te identificeren die past bij zowel de functievereisten als de bedrijfscultuur.

Cv-screening
Het doel van de cv-screening is om de kandidaten te selecteren die voldoen aan de basisvereisten van de functie. Hierbij wordt gekeken naar opleiding, werkervaring, vaardigheden en andere relevante informatie.

Sollicitatiegesprekken
Sollicitatiegesprekken bieden de kans om de kandidaat beter te leren kennen. Het is belangrijk om gestructureerde interviews te voeren, waarbij vragen worden gesteld die gericht zijn op het evalueren van de vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid van de kandidaat.

Assessments
Assessments worden gebruikt om objectief de geschiktheid van kandidaten te beoordelen. Dit kan bestaan uit cognitieve tests, persoonlijkheidsbeoordelingen, praktijkopdrachten, of andere methoden, afhankelijk van de aard van de functie.

Referentiecontroles
Referentiecontroles bieden inzicht in het verleden van de kandidaat en bevestigen de geloofwaardigheid van de verstrekte informatie. Dit helpt om een beter begrip te krijgen van de ervaring en prestaties van de kandidaat.

Arbeidsvoorwaardengesprekken
Arbeidsvoorwaardengesprekken zijn de laatste fase van het selectieproces, waarbij de werkgever en de geselecteerde kandidaat onderhandelen over de specifieke voorwaarden van het dienstverband, zoals salaris, voordelen en startdatum.

Onboarding
Een effectief onboardingproces is van vitaal belang om nieuwe medewerkers te integreren in de organisatie. Dit omvat het verstrekken van alle benodigde informatie, training en ondersteuning om een vlotte overgang naar hun nieuwe rol te garanderen.

In essentie is werving en selectie een proces dat voortdurend evolueert en zich aanpast aan de behoeften van de organisatie. Het succes ervan vereist niet alleen een grondige kennis van de functie, maar ook een diepgaand begrip van de bedrijfscultuur en de vaardigheid om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.


Heeft u behoefte aan ondersteuning op het gebied van werving & selectie?

Neem dan vrijblijvend contact met Mike Bussen.


Werving en selectie | Recruitment
Mike Busse
recruiter
06 114 074 73
mail linkedin
Top
a·s WORKS
18